Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

UAB "KA Energija" pateiktas atsakymas.

UAB „KA Energija“ gavo skundą su klausimu, kodėl įmonė savo vartotojams netaiko LR Vyriausybės numatytos kompensacijos už elektros energijos suvartojimą.
UAB „KA Energija“ valdo lokalųjį elektros tinklą, esantį buvusios Kuro aparatūros gamyklos teritorijoje, bei juo tiekia elektros energiją minėtam objektui.
Minėtame objekte esantys elektros įrenginiai yra prijungti prie
UAB „KA Energija“ priklausančio lokaliojo tinklo, kurio savininkas UAB „KA Energija“ laikytinas vartotoju, o fiziniai ir juridiniai asmenys, tarp jų ir vartotojai, kuriems UAB „KA Energija“ perduoda elektros energiją jai priklausančiais lokaliaisiais tinklais – subabonentais.
Pagal LR vyriausybės nutarimą DĖL ELEKTROS ENERGIJOS IR (AR) GAMTINIŲ DUJŲ KAINOS DALINIO KOMPENSAVIMO, SKIRTO ELEKTROS ENERGIJOS IR (AR) GAMTINIŲ DUJŲ BUITINIŲ VARTOTOJŲ IŠLAIDOMS UŽ SUVARTOTĄ ELEKTROS ENERGIJĄ IR (AR) SUVARTOTAS GAMTINES DUJAS SUMAŽINTI, TAIKYMO (2022 m. gegužės 30 d. Nr. 553), buitiniams vartotojams, kuriems užtikrinamas garantinis tiekimas, už 2022.07-2022.12 mėnesiais suvartotą elektros energiją taikoma dalinė tiekimo kainos kompensacija. UAB „KA Energija“ yra juridinis asmuo (šiuo atveju vartotojas), kuriam nėra taikomos jokios kompensacijos, taigi ir savo vartotojams, kurie yra subabonentai, įmonė jų taikyti negali, kadangi tai būtų nuostolinga.
Už sunaudotą elektros energiją Vartotojas atsiskaito Bendrovės direktoriaus įsakymu patvirtintais tarifais, kurie šiai dienai yra garantinio tiekimo tarifai, apskaičiuojami vidutinei praėjusio ataskaitinio mėnesio elektros energijos biržos kainai, susiformavusiai Lietuvos kainų zonoje, pritaikius koeficientą 1,25. Prie garantinio tiekimo kainos taip pat pridedamos valstybės reguliuojamos elektros energijos kainos dalys. Garantinio tiekimo kaina yra kintanti ir yra perskaičiuojama kiekvieną mėnesį iš naujo.