Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Nacionalinės vartotojų konfederacijos pateiktas atsakymas.

Laba diena,

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamentas (toliau -VMVT departamentas) informuoja, kad pagal kompetenciją išnagrinėjo ir ištyrė Jūsų pranešimą, kuriame nurodoma, kad UAB "Palink" prekybos centre, adresu Vilnius, Geležinio Vilko g. 9A, neužtikrinami maisto higienos ir Covid 19 ligos prevencijos reikalavimai: iš mėsos skyriaus nuolat sklinda itin biaurus kvapas; Bendrai, parduotuvė yra netvarkinga, nešvari; Bandelių skyrius nehigieniškas, nešvarus, įtartinos kokybės ir galiojimo gaminiai; Pandemijos metu, panaudoti prekių krepšeliai yra surenkami ir atgal padedami naudoti kitiems, ką tik atėjusiems apsipirkti žmonėms, visai nedezinfekuoti - iš rankų į rankas; Dažna prekeivių grūsti prie kasų, neskatinama laikytis atstumo.

VMVT Vilniaus departamentas 2021-11-10 atliko patikrinimą UAB "Palink" prekybos centre, Vilnius, Geležinio Vilko g. 9A. Tikrinimo metu nustatyta : bandelių ir mėsos skyriai švarūs ir tvarkingi, grindys švarios; mėsos cecho patalpa tvarkinga, švari, pašalinio (bjauraus) kvapo nesijautė. Patikrintuose skyriuose (bandelių skyriuje, mėsos skyriuje) naudojama įranga ir inventorius geros būklės, valomi ir dezinfekuojami, pakanka valymo ir dezinfekavimo priemonių. Bandelių skyriuje produktai laikomi tvarkingai, pakanka vienkartinių maišelių, įrankių ir pirštinių. Bandelių pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais ir nekokybiškų nerasta.

Tačiau sandėliavimo patalpos nepakankamai tvarkingos, grindų paviršiai po padėklais, lentynomis ir pakraščiais prie sienų nešvarūs. Tikrinimo metu du prekių krepšeliai ir vežimėlis, skirti pirkėjams susidėti perkamas prekes ir laikomi prie įėjimo į prekybos salę, buvo nepilnai išvalyti, nors pagal valymo ir dezinfekavimo darbų atlikimo įrašus žurnale, tikrinimo dieną krepšeliai ir vežimėliai buvo valomi ir dezinfekuojami. Tikrinimo metu nedelsiant - krepšeliai ir vežimėlis papildomai buvo išvalyti ir dezinfekuoti. Tikrinimo metu pirkėjai eilėse prie kasų laikėsi saugaus, ne mažesnio nei 2 m atstumo; prekybos salės grindys prie kasų paženklintos juostomis - 2 m atstumu. Tikrinimo metu grūsčių prie kasų nebuvo.

Dėl tikrinimo metu nustatytų pažeidimų VMVT Vilniaus departamentas įspėjo UAB "Palink", prekybos centro, Vilnius, Geležinio Vilko g. 9A atsakingus darbuotojus, nurodė pastoviai laikytis maisto higienos reikalavimų, nedelsiant pašalinti tikrinimo metu nustatytus pažeidimus, sugriežtinti pirkėjams skirtų vežimėlių ir krepšelių valymo ir dezinfekavimo darbų atlikimo kontrolę ir vykdyti Covid 19 ligos prevencijos reikalavimus, užtikrinant visuomenės sveikatos saugą.

Jūs turite teisę dėl šio atsakymo per vieną mėnesį nuo jo gavimo dienos paduoti skundą Lietuvos Respublikos ikiteisminio administracinių ginčų nagrinėjimo tvarkos įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos administracinių ginčų komisijai, esančiai Vilniaus g. 27, LT-01402 Vilniuje, ar Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka Vilniaus apygardos administraciniam teismui, esančiam Žygimantų g. 2, LT-01102 Vilniuje.

Pgarbiai,
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
Vilniaus departamento administracija
Konstitucijos pr. 23B, LT-08105 Vilnius
Tel. +370 5 2491668, el. p. info.vilnius@vmvt.lt


fb fb fb
www.vmvt.lt