Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba atkreipia Jūsų dėmesį, kad Lietuvos Respublikos vartotojų teisių apsaugos įstatymo (toliau – Vartotojų teisių apsaugos įstatymas) 23 straipsnio 3 dalies 2, 3 ir 4 punktuose įtvirtinta, jog vartotojas, kreipdamasis į vartojimo ginčus nagrinėjančią instituciją, privalo pateikti pardavėjo ar paslaugų teikėjo atsakymo į vartotojo kreipimąsi kopiją, o jeigu pardavėjo ar paslaugų teikėjo atsakymas per šio įstatymo 21 straipsnio 2 dalyje nustatytą 14 dienų terminą negautas, – vartotojo kreipimosi į pardavėją ar paslaugų teikėją kopiją; vartojimo sutarties, dėl kurios kyla ginčas, kopiją, jei sutartis sudaryta raštu; prašyme išdėstytas aplinkybes patvirtinančių dokumentų kopijas. To paties įstatymo straipsnio 4 dalies 4 punkte įtvirtinta, kad vartotojo prašyme turi būti nurodytas vartotojo reikalavimas ir ginčo aplinkybės. Iš esmės analogiški reikalavimai vartotojo prašymui nurodyti ir Lietuvos Respublikos teisingumo ministro 2015-12-30 įsakymu Nr. 1R-382 patvirtintų Vartojimo ginčų neteisminio sprendimo procedūros taisyklių (toliau – Taisyklės) 4 ir 5 punktuose.
Atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta aukščiau, paaiškiname, kad Jūs Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai el. p. tarnyba@vvtat.lt galite pateikti prašymą, pridedant aukščiau nurodytus dokumentus.
Be to, paaiškiname, kadangi Jūs nurodėte reikalavimą paslaugų teikėjo atžvilgiu kompensuoti pilną rūbų įsigijimo kainą, prie prašymo reikalinga pateikti šį reikalavimą pagrindžiančius dokumentus.
Dėl iškilusių papildomų klausimų galite kreiptis į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Vartojimo paslaugų skyriaus vyriausiąją specialistę Oną Kušeliauskaitę el. p. ona.kuseliauskaite@vvtat.lt, tel. Nr. 85 250 38 67.
Pagarbiai,
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos
Vartojimo paslaugų skyriaus
vyriausioji specialistė Ona Kušeliauskaitė
El. p. ona.kuseliauskaite@vvtat.lt, tel. Nr. 85 250 38 67